Het Fasciaal Distorsie Model

Het Fasciaal Distorsie Model: een effectieve behandelmethode voor klachten aan uw arm, been, schouder, nek, lage rug e.a..

“Regelmatig heb ik klachten aan mijn spieren en gewrichten, bijvoorbeeld aan mijn nek, schouder, armen/benen of lage rug. In rust en ‘s ochtends zijn deze stijf en bij inspanning gaat het juist beter”. 
Een voorbeeld waar een Osteopaat door toepassing van het Fasciaal Distorsie behandelingsmodel wat voor u kunt betekenen.

Fasciaal distorsie behandelingsmodel.

Osteopaat Stephan Typaldos D.O. ontwikkelde in de jaren 90 van de vorige eeuw een nieuwe revolutionaire behandelmethode voor problemen van het fasciaal (bindweefsel dat zorgt voor de beweeglijkheid tussen twee structuren en bevat de zenuw- en bloedvaten) systeem. Hij noemde dit het Fasciaal Distorsie Model of kortweg F.D.M.

Het viel Typaldos op dat overal op de wereld mensen klachten op dezelfde manier beschrijven met hun lichaamstaal. De ene patiënt beschrijft pijn in de schouder met het strijken langs de bovenarm, de ander knijpt met de hand in het schoudergewricht, de volgende drukt met de duim ter hoogte van de nekspier terwijl de ander met de vingertop wijst op één plaats in de schouder.

Dit zijn een paar voorbeelden van lichaamstaal die verwijzen naar een specifiek fasciaal distorsie patroon. Deze lichaamstaal uit zich niet alleen op de nek-schouder klachten maar ook voor de onder rug, armen of benen.

Behandeling:

Mark Meulenbroeks (Osteopaat BSc) is naast zijn osteopathie ook gediplomeerd F.D.M. Therapeut. Hij maakt gebruik van verschillende krachtige maar effectieve en doelgerichte manuele behandeltechnieken om uw klacht te behandelen. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur of medicatie.