De behandeling

Tijdens het eerste consult start de osteopaat met een vraaggesprek. De osteopaat is geïnteresseerd in alle facetten van uw klachten, uw algehele gezondheid, essentiële lichaamsfuncties en zeker ook in al hetgeen in uw leven is voorgevallen wat zijn sporen in de weefsels kan hebben achtergelaten.

Na een intakegesprek volgt het manueel onderzoek. De klachtenregio wordt uitgebreid onderzocht om de klachtenveroorzakende structuur te lokaliseren. Vervolgens wordt uw totale  lichaam onderzocht naar bewegingsstoornissen welke een mogelijk aandeel hebben in uw klachten. De bevindingen worden met u besproken en toegelicht waarna vervolgens gestart wordt met de behandeling.

De osteopaat gebruikt zachte tot stevige handgrepen in de vorm van gerichte manipulatie, mobilisatie en rektechnieken om de bewegingsbeperkte lichaamsweefsels weer los te maken. Er worden geen medicijnen voorgeschreven of injecties gegeven en er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur (shockwave, ultrageluid, naalden, …).

Het eerste consult duurt 60 minuten de daarop volgende consulten nemen 45 minuten in beslag. Meestal zijn 2-5 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. In enkele gevallen wordt een onderhoudsbehandeling van eens in de paar maanden aangeraden.

Behandeling is mogelijk op afspraak. Een verwijzing van een arts is daarvoor niet nodig!

N.B.:
Tijdens de eerste behandeling zal het klantnummer van uw zorgverzekeraar en BSN-nummer worden gevraagd ter identificatie. Neem hiervoor de kaart van uw zorgverzekering mee en uw paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs.